Özlük dosyalarında neler olmalı?
Personel dosyası, çalışanın kimlik kartının bir kopyası, sağlık raporu, iyi hal belgesi, askerlik hizmet kartı (erkek çalışanlar için), oturma izni veya mezuniyet belgesinin bir fotokopisi gibi belgeleri içerebilir. Yeni bir işe başladığınızda, önemli ayrıntıları doğrulamak için sizden kişisel bilgiler istenecektir.
Personel özlük bilgileri nelerdir?
Personel dosyasında çalışanın kimlik kartı, ikametgah belgeleri, sağlık belgeleri ve sabıka kaydı gibi bilgiler yer alır. İşveren, personeline ait bilgileri kanunla belirlenen personel dosyası şartlarına uygun olarak saklamakla yükümlüdür.
Özlük dosyasında ne yazar?
Personel dosyasında çalışanın ikametgah belgesi, kimlik kartının bir kopyası ve sabıka kaydı örneği gibi belgeler bulunur. Ayrıca bu dosyada yalnızca çalışan bilgileri yer almaz. Ayrıca işverenin yasal olarak saklamakla yükümlü olduğu bazı belgeler de bu dosyada tutulur.
Özlük dosyası kaç bölümden oluşur?
– Personel dosyasının sekiz bölümden oluştuğu ve her bölümde tutulması gereken bilgi, belge ve raporların nasıl saklanacağı belirlendi.
Muhasebeye hangi evraklar verilir?
1 Mal alım faturaları2 Gider faturaları ve ödeme makbuzları (elektrik, telefon, su vb.)3 Gider makbuzları (varsa)4 Üretici makbuzları (varsa)5 Vergi ve sigorta ödeme makbuzları6 Bağ-Kur ödeme makbuzları7 Z-raporları8 Aylık Z-raporu.Diğer öğeler…
Personel özlük dosyası olmazsa ne olur?
Çalışan iş ilişkisini sonlandırsa bile personel dosyasını hemen imha etmemeliyiz çünkü İş Kanunu’na göre saklama süresi 5 yıl, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’na göre ise saklama süresi 10 yıldır. Personel dosyasının kaybolması veya kaybolması durumunda 2024 yılı için ceza tutarı 14.740 TL’dir.
Özlük evrakları nelerdir?
Personel dosyasında neler bulunmalıdır? Kimlik kartının bir kopyası. Kimlik kartının bir kopyası. Kayıt belgesi. Sağlık belgesi. Diplomanın bir kopyası. İyi hal belgesi. 2 adet pasaport fotoğrafı. Medeni durumu belirten bir belge. Daha fazla makale…•2 Şubat 2022
Özlük bilgileri nereden bakılır?
T. R., 1965–1985. Sağlık Bakanlığı İnsan Kaynakları Bilgi Sistemi. İnsan Kaynakları Bilgi Sistemi’ne kayıt, E-Devlet Kapısı kimlik doğrulama sistemi üzerinden yapılmaktadır.
Özlük dosyası kaç yıl saklanmalı?
İlgili mevzuat çerçevesinde, çalışanların özlük dosyalarının taraflar arasındaki iş ilişkisinin sona ermesinden itibaren on yıl süreyle saklanması gerekmektedir. İlgili mevzuatta belirtilen süreler dışında bir süre belirtilmişse, belirtilen sürenin veri işleme amacı için gerekli olması gerekmektedir.
İşten çıkarken özlük dosyası alınır mı?
Personel dosyasına ait belgeler yalnızca bir iş ilişkisine başlarken değil, aynı zamanda fesih durumunda da oluşturulmalıdır. İş ilişkisinden ayrılırken personel dosyasına aşağıdaki belgeler eklenebilir: Fesih mektubu. Kıdem tazminatları ve fesih için ücret ve maaş bordroları.
Bordro ve özlük işleri nedir?
Bordro ve personel uzmanı, yeni işe alınan çalışanların işe giriş belgelerinin hazırlanması, bordro organizasyonu ve çalışanın şirketten ayrılışına kadar özlük haklarıyla ilgili tüm süreçlerin takip edilmesinden sorumludur.
Personel özlük dosyasını kimler görebilir?
Ayrıca, Resmi Gazete’de yayımlanan 27906 sayılı Kamu Personeli Genel Tebliği’nde belirtildiği üzere, personel dosyalarının yönetimi ve saklanmasında gizlilik ilkesi gözetilmektedir. Soruşturma ve kovuşturma yetkisine sahip olanlar dışındaki hiçbir organa personel dosyasının içeriğine ilişkin bilgi veya erişim sağlanmayacaktır.
Özlük dosyası içeriği nedir?
Personel dosyası sadece işe başlarken gerekli olan bir belge değildir. Bu rapor işe başlamanın yanı sıra çalışanın istihdamı sırasında aldığı onayları, raporları, resmi belgeleri, uyarıları veya disiplin cezalarını da içerir. Bu, çalışanla ilgili her yeni gelişmenin personel dosyasına girildiği anlamına gelir.
Özlük bilgileri nelerdir?
İnsan Kaynakları Dosyası; Çalışanın işe alım aşamasından başlayarak kariyeri boyunca kendisine ulaşan her türlü belge, bilgi ve dokümanın düzenli olarak kayıt altına alındığı resmi evraklardan oluşan dosyadır.
Personel özlük dosyası nasıl hazırlanır?
Personel dosyasında kimlik bilgileri, sağlık raporları, mezuniyet belgesinin fotokopileri ve SSI işe giriş beyanı gibi belgeler yer alır. Ayrıca dosyada istihdam sözleşmeleri, izin talepleri ve performans raporları da yer alır. Personel dosyasını güncel ve eksiksiz tutmak yasal bir zorunluluktur.
Öğretmen özlük dosyasında neler olur?
Memurun adı, soyadı, cinsiyeti, doğum tarihi ve yeri, öğrenim durumu, kadro unvanı ve derecesi, kamu görevine başlama tarihi, kamu görevinden ayrılma tarihi ve nedeni, sendika üyeliği bilgisi ile gerekli görülen diğer mesleki bilgiler yazılır.
Özlük dosyası kaç yıl saklanmalı?
İlgili mevzuat çerçevesinde, çalışanların özlük dosyalarının taraflar arasındaki iş ilişkisinin sona ermesinden itibaren on yıl süreyle saklanması gerekmektedir. İlgili mevzuatta belirtilen süreler dışında bir süre belirtilmişse, belirtilen sürenin veri işleme amacı için gerekli olması gerekmektedir.
Öğrenci özlük dosyası nedir?
Bu dosya, diğer şeylerin yanı sıra, öğrencinin kayıt ve okul nakil belgelerini, ebeveynlerle yapılan önemli yazışmaları ve danışmanlık için tüm belgeleri içerir. Bir öğrenci okul değiştirirse veya mezun olursa, öğrenci dosyası katıldığı okula gönderilir.
Özlük hakları neleri kapsar?
Çalışan hakları; ücret, çalışma saatleri, tatiller, izin, emeklilik hakları, sağlık sigortası, iş sağlığı ve güvenliği, fesih hakları ve disiplin yaptırımları gibi çalışanların işverenleriyle yaptıkları sözleşmelerde yer alan konuları kapsamaktadır.