İçeriğe geç

Marul Için Hangi Gübre Kullanılır

Yeşilliklere hangi gübre atılır?

Marul, roka, maydanoz ve dereotu gibi yeşil bitkiler suyu ve azotlu gübreyi sever. Hasattan önce ve hasat sırasında uygulanan potasyum gübresi raf ömrünü ve lezzeti garanti eder.

Marulun büyümesi için ne yapmalı?

Marul bitkisi bol güneşi sever ve azot ve humus bakımından zengin topraklarda yetişir. Marul bitkileri arasındaki en yaygın mesafe 20-30 cm, sıralar arası ise 50-60 cm’dir. 1 hektarlık (10.000 metrekare) bir alanda yaklaşık 50.

Marula potasyum ne zaman verilir?

Bu gübre soğan ve sarımsaklara baş büyüklüğünden itibaren uygulanabilir. Son olarak potasyum nitrat gübresi yenilebilir bitkilere, yani marul, lahana ve süs bitkilerine, gelişme periyodunun herhangi bir zamanında uygulanabilir.

Marula için hangi ilaç kullanılır?

Marul yaprak biti pestisiti olan Movento* kimyasal kontrolde yardımcı olabilir. Toplamda, her 3-5 adımda sürgünlerden ve genç yapraklardan 20-40 örnek alınır. Yaprak başına zararlı sayısı 10-20 aralığındaysa, büyüteçle saymak pestisit kullanılması gerektiğini gösterir.

Marul hangi gübreyi sever?

Marul bitkileri azot, potasyum ve kalsiyum gübrelemesini sever. Azot gübrelemesi özellikle ilk dönemde önemlidir, ardından kalsiyum gübrelemesi ve hasada doğru potasyum gübrelemesi. Toprağınızın organik madde değeri yeterliyse solucan gübresi veya kompost gübre ile rahatlıkla üretebilirsiniz.

Sebzelerin verimli olması için hangi gübre kullanılır?

Sebze yetiştiriciliğinde yüksek verim ve kaliteli ürün elde etmek için kükürt ve çinko içerikli beş besin elementli temel gübre kullanılıyor.

Marul yetiştirirken nelere dikkat edilmeli?

Marul yetiştirirken dikkat edilmesi gerekenler: Toprağın yeterli besin içermesi ve iyi drenaj özelliklerine sahip olması gerekir. Ayrıca marulun yetiştirildiği alanın gölgeli olması, aşırı sıcaktan korunurken güneş ışığı alması önemlidir.

Marul kaç günde bir sulanır?

Marul suyu seven bir bitkidir. Bu nedenle, toprak nemini emdikten sonra, kurumadan önce her zaman sulanmalıdır.

Marulun solmaması için ne yapmalı?

Marulu sirkeli suda beklettikten sonra yıkayın, kağıt havluyla kurulayın ve bir fermuarlı poşete koyun. Ve fermuarlı poşeti havasını alarak kapatın. Buzdolabının sebze bölmesine koyun. Kağıt havlu marulun sert kalmasına yardımcı olacaktır.

Marula’da hangi gübre kullanılır?

Toprakta yeterli organik madde yoksa dekara 4-5 ton yanmış gübre atılır. Toprağa gübre atılacaksa mevcut besin maddeleri dikkate alınarak gübreleme programı yapılmalıdır.

Meyveyi büyütmek için hangi gübre kullanılır?

Meyve ağaçları pH’ı 6.5-7.5 olan ve yeterli organik ve inorganik besin içeren topraklarda yetişir. Topraktaki organik madde içeriği yetersizse, dekar başına 3-4 ton yanmış gübre önerilir. Gübre azsa, her fide çukuruna bir kova yanmış gübre toprakla karıştırılıp kullanılabilir.

20 20 20 gübre ne işe yarar?

Azot, fosfor ve potasyum açısından zengin eser element besinlerinin bir karışımıdır. Kök sistemini güçlendirir. Dal, yaprak ve sürgünlerin gelişimini destekler ve gelişim bozukluklarını önler. Bileşimindeki eser elementlerle (çinko, demir, bakır, manganez) büyüme ve gelişmeyi destekler.

Marulu çabuk büyütmek için ne yapmalı?

Toprak nemli tutulmalı ancak aşırı sulamadan kaçınılmalıdır. Sulama sabahın erken saatlerinde veya gün batımında yapılmalıdır. Gübreleme: Bitkinin besin ihtiyacını karşılamak için uygun gübreler kullanılmalıdır. Organik gübreler veya dengeli N-P-K oranına sahip gübreler tercih edilebilir.

Marul böceği nasıl yok edilir?

Kimyasal kontrol, Tarım Bakanlığı tarafından onaylanan asetamiprid, klorpirifosetil ve sipermetrin gibi ilaçları kullanır. Bu ilaçların zamanlaması ve dozajı bitki türüne bağlı olarak değişebilir. Beyaz sinekler için bitki bazlı pestisit seçenekleri, birbirine yakın bitki türlerinde kullanılır.

Marula ağacı kaç yılda meyve verir?

Kuraklığa dayanıklı bu bitkinin meyve vermesi 5 yıla kadar sürebilir. 40-50 cm uzunluğundaki bu fide 1.

Maydanoz hangi gübreyi sever?

Maydanoz gübrelemeye olumlu yanıt veren bir bitkidir. Özellikle ekimden önce uygulanan yanmış gübrenin yabancı tohum içermemesi önemlidir. Temel gübreleme gübre ile yapılır, ayrıca her hasattan sonra sonbaharda dekara 3-5 kg ​​saf azot uygulanmalıdır.

Domates ve bibere hangi gübre atılır?

Hayvansal gübre, kompost ve deniz yosunu gibi organik gübreleri seçerek toprağınızı daha verimli hale getirebilirsiniz. Gübre satın alırken NPK (azot, fosfor, potasyum) seviyelerine dikkat edin. Biber bitkileri genellikle yüksek fosfor içeriğine sahip gübrelere ihtiyaç duyar.

Yeşillik gübresi ne zaman atılır?

Yeşil alanların bakımında en önemli madde azottur. Gübreleme için en uygun zamanlar: erken sonbahar (Eylül), erken kış (Kasım başı), erken ilkbahar (Mart-Nisan) ve geç ilkbahar (Mayıs) aylarıdır.

Rokaya ne gübresi verilir?

Roka yetiştirmek için en iyi topraklar, organik madde açısından zengin kumlu, tınlı topraklardır. Nötr pH’lı toprakları tercih eder. Tohumları ekmeden önce, roka yetiştirilecek alana dekara 2 ton oranında yanmış gübre uygulanır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir